среда, 28 октября 2015 г.

Самоаналіз педагогічної діяльності вчителя інформатики

Під кінець навчального року від кожного учителя інформатики адміністрація школи вимагає подати самоаналіз педагогічної діялььності. Як його оформити? Я зробила це так.

Самоаналіз педагогічної діяльності
вчителя інформатики та інформаційних технологій
…………………………………………………………..  (ПІБ)

         Я працюю на посаді вчителя інформатики в  ………………….. з 200………… року. Викладаю інформатику та ІКТ з 9-х по 11-і класи. У нашій школі 1 комп'ютерний  клас, що дозволяє розбивати клас на підгрупи.


         У своїй роботі вирішую такі завдання педагогічної діяльності:
- Формування комп'ютерної грамотності в учнів, пов'язаної з умінням цілеспрямовано працювати з інформацією та використанням засобів інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ);
- Розвиток в учнів логічного мислення, творчого і пізнавального потенціалу з використанням комп'ютерного інструментарію;
- Реалізація міжпредметних зв'язків у навчально-виховному процесі;
- Набуття учнями досвіду співпраці, виховання шанобливого ставлення до результатів праці інших людей;
 Для цього використовую форми діяльності учнів:
- Теоретичні та практичні заняття;
- Роботу з додатковим навчальним матеріалом;
- Організація завдання для самостійного вивчення матеріалу з подальшим обговоренням на уроках-семінарах;
- Організація науково-дослідної діяльності учнів;
- Виконання завдань з інформатики з використанням знань з курсу шкільних дисциплін;
- Форми дистанційного навчання;
- Виконання учнями творчих робіт різного характеру.
При підготовці до занять використовую новітню методичну літературу, посібники, що відповідають обраному навчально-методичному комплексу:
- В 9 класі  працюю за програмою  …………. Використовую підручник, методичні рекомендації для вчителя, цифрові освітні ресурси, додаткову методичну літературу.
- У 10-11 класах працюю за програмами та підручниками…………... Використовую підручник, методичні рекомендації для вчителя, цифрові освітні ресурси, додаткову методичну літературу.
 На своїх уроках застосовую міжпредметні зв'язки. Завдання вчителя на цих уроках - сформувати в учня інформаційну компетентність, вміння перетворювати на практиці інформаційні об'єкти за допомогою засобів інформаційних технологій. Ці уроки так само дозволяють показати зв'язок предметів, вчать застосовувати на практиці теоретичні знання, відпрацьовують навички роботи на комп'ютері, активізують розумову діяльність учнів, стимулюють їх самостійного набуття знань. На таких уроках кожен учень працює активно і захоплено, у хлопців розвивається допитливість, пізнавальний інтерес.
Запорукою успішного навчання вважаю створення пізнавально-творчої атмосфери на уроці, впровадження сучасних технологій навчання в освітній процес. Перед собою ставлю завдання активізації пізнавального інтересу за допомогою використання новітніх методичних технологій.
Спільно з учнями проводжу науково-дослідницьку діяльність:
…………………………………………………………………….
Залучаю учнів до виконання проектних робіт, до участі у шкільних та районних олімпіадах з інформатики. Результатом своєї діяльності вважаю досить високі показники успішності, якості знань та навченості учнів, а також високу зацікавленість школярів на моїх уроках.
Досвідом своєї роботи ділюся на засіданнях ШМО, педагогічних радах.



Комментариев нет:

Отправить комментарий